LED Belysning

Under 2023 så förbjöd man tillverkningen av vanliga lysrör. Det innebär att man nu måste köpa lysrör i LED eller byta hela armaturer till LED-belysning. 2027 försvinner även urladdningslampor så som högtrycksnatrium & metallhalogen som oftast finns i ytterbelysningen. Detta medför en stor besparing energimässigt eftersom den nya tekniken är betydligt mer effektiv än den gamla. Behöver du hjälp att se över just din belysningsanläggning?


Kontakta oss så kan vi hjälpa er att se vilka åtgärder som bör vidtas och vilka möjligheter som finns.
Kontakta oss
uppgradera till led

Varför uppgradera till LED?

Det finns många studier som stödjer att man avsevärt kan minska antalet sjukskrivningar och arbetsplatsolyckor med rätt belysning samt minska energiförbrukningen. Genom att byta ut äldre lysrörsarmaturer till LED-armaturer kan vi enkelt hjälpa dig att följa gällande föreskrifter samtidigt som ni gör en stor besparing på energiförbrukningen vilket kan motivera investeringen. LED-armaturer förbättrar även ljuskvaliteten vilket kan leda till bättre välbefinnande och effektivitet hos dina anställda.

Genom att uppgradera din anläggning till LED kommer även dina underhållskostnader att minska. LED-armaturerna håller längre än konventionella armaturer & lysrör samtidigt som de också är mer effektiva vilket ofta gör att du kan minska ner på antalet.

Olika lösningar för uppgradering till LED

Det finns lite olika tillvägagångssätt för att uppgradera din anläggning till LED. Vi hjälper er gärna med att hitta den bästa lösningen för just er anläggning.
Refit lösningar
LED kit
LED -armaturer

Refit lösningar

Refitlösningar är utformade för att ersätta befintliga konventionella armaturer med energieffektiva LED-armaturer. Helt enkelt genom att använda samma fotavtryck för montering behöver du inte bygga om, skapa nya utskärningar eller skruvhål. En perfekt passform som sparar tid och pengar på uppgraderingen.
led kit
led kit

LED kit

Den mest effektiva uppgraderingen till LED. Byt bara plåten med alla komponenter som ingår utan att vidröra befintliga kablar eller armaturhus. Detta gör att du snabbt och enkelt kan utföra en uppgradering, samtidigt som du behåller garantin och ser till att armaturen överensstämmer med den nya tekniken i många år framöver.

LED -armaturer

Du kan välja bland ett brett utbud av energieffektiva LED-armaturer för alla olika applikationsområden. I samarbete med våra leverantörer ser vi till att du får rätt lösning för just ditt projekt. Dessutom kan vi erbjuda hjälp med ljusplanering och energiberäkningar. Vi erbjuder även olika lösningar på styrning av din belysning exempelvis via närvarodetektering, KNX m.fl. för att energioptimera er anläggning så mycket som möjligt. Läs mer om KNX här.
Med hjälp av rätt styrning och energieffektiva armaturer kan ni göra en energibesparing upp emot 90%!
Läs mer om KNX här
led armaturer

Skicka förfrågan

Contact Form