Energi & Miljö

Skapa en hållbar framtid. Upptäck vårt utbud av solceller, elbilsladdning, batterilagring och smarta system för en grönare värld.
energi miljö
energi miljö solceller

Solceller

Varje sekund omvandlas fyra miljoner ton av solens massa till energi. Det är mer energi än vad mänskligheten har förbrukat under sin tid på jorden. I och med denna enorma glödlampa går det att omvandla en liten del till el. Detta gör vi med solceller. Vi projekterar, dimensionerar och monterar solcellsanläggningar i alla storlekar.

Elbilsladdning

Med framtidens bil kom en ny känsla, att inte veta att man kommer dit man ska p.g.a. att strömmen i batteriet inte skall räcka. Med våra lösningar av elbilsladdare & lastbalansering från de ledande tillverkarna hjälper vi till med laddlösningar från små laddhybrider till flottor av budbilar och tung trafik. Vi har i första hand valt att använda oss av Chargeamps och Garo som leverantörer på laddare då dessa leverantörer genomsyras av samma värderingar som vi på Sandströms Elfirma har - kvalité, användarvänlighet, support och långsiktighet. Vi erbjuder även hjälp med betallösningar.
elbilsladning 2
batterilagring

Batterilagring

Helt plötsligt går strömmen. Allting slocknar och tankarna snurrar på vad gör vi nu? Med batterilagring och Ö-drift är detta inget problem. Vi tar fram lösningar för små och stora anläggningar. Ihop med solceller, batterier och styrsystem finns det många fördelar.

Energioptimering

Energioptimering är ett brett begrepp. Kanske går en huvudsäkring ibland? Känns elräkningen som att den är lite högre än den borde vara? Kontakta oss så kan vi hjälpa till och se var energin tar vägen och om det kan gå att fördela den jämnare över din fastighet, där har vi valt att jobba med Ferroamp. Med hjälp av mätinstrument för värme och el kan vi logga och se om det finns störningar som går att bygga bort.
vi projekterar potentialutjämningssystem, belysningsanläggningar samt ser till att elinstallationen uppfyller kraven i lantbruksföreskrifterna
energieffektivisering

Energieffektivisering

Överföringskapacitet i vårt elnät har länge varit ansträngd. Det gör att det finns stora vinster att göra på att effektivisera den energi vi använder. Med smarta lösningar på styrningar av ljus, värme, jalusier och luft går det alltid att göra besparingar på den energi vi har att tillgå. Vi samarbetar med ledande aktörer inom VVS och ventilation för att kunna tillgodose era krav på energieffektivisering.

Smarta system

Vi har idag varit med och installerat KNX i ett antal fastigheter från mindre bostadshus till stora kommersiella fastigheter och har elektriker och arbetsledare som är certifierade KNX installatörer.

KNX är en standard för fastighetsautomation som används för att styra olika funktioner i ett smart fastighet. Med KNX kan du automatisera och styra belysning, uppvärmning, ventilation, säkerhetssystem och mycket annat.
läs mer om KNX
smarta system knx3

Skicka förfrågan

Contact Form