Sandströms Elfirma

Sandströms Elfirma är ett drygt 100-årigt familjeföretag inom elinstallationsbranschen som ligger i Skoby strax utanför Rosersberg, samma plats som företaget startade på för över 100 år sedan. 
sandströms elfirma skoby 100 år

Elinstallationer och service i närområdet

Vi utför i huvudsak elinstallationer lokalt i vårt närområde åt både privatpersoner, företag, industrier och kommun. Vårt fokus ligger på service och underhåll.
pionjärer inom elektrifiering sedan 1918

Pionjärer inom Elektrifiering sedan 1918

Sandströms Elfirma grundades 1918 i nuvarande lokaler i Skoby av Werner Sandström. På den tiden var verksamheten bred och företaget var bland annat med och elektrifierade bygden men utförde även VVS-installationer, tillverkade såmaskiner, fungerade som cykelverkstad samt var en auktoriserad T-Ford verkstad. Dock fanns företaget redan innan 1918 men då fanns det ingen el.

Från Mångsidighet till Elinstallatör

Efter andra världskriget renodlades företaget inom elbranschen och hade då som huvuduppgift att bygga linjer, montera elmätare och läsa av dessa, företaget hade en så kallad distributionsförening som uppdragsgivare.
från mångsidighet till elspecialisering

Vår historia

Carl August Sandström verklig grundare av företaget, då enbart tillverkning och försäljning av tröskverk med vandring för hästdragning.

1865-1911

Startskottet för Sandströms Elfirma, den första elen kom till bygden. Ägare: Werner Sandström

1918

Efter andra världskriget blir företaget en mer renodlad elfirma. Sune Sandström son till Werner börjar jobba i företaget 16år gammal.

1945

Werner Sandström går bort och Sune Sandström kliver in som tredje generation i företaget. Vid det här laget arbetar Sandströms Elfirma nästan enbart med elinstallationer.

1956

Redan på 70-talet arbetade Sandströms Elfirma med hållbarhetsarbete och resursminimering. Uppköp av utgående eller begagnade produkter skedde redan då. Hushållning är något som präglat företaget sedan sin start.

1970

Magnus Sandström, son till Sune Sandström axlar under 90-talet företaget som fjärde generation.

1990

Sandströms Elfirma firar 75år som elfirma.

1993

Sandströms Elfirma köper Sigtuna Elektriska och öppnar en butik på Stora Gatan i Sigtuna. Idag benämns företaget endast som AB S&M Sandströms Elfirma och butiken i Sigtuna finns inte kvar. Dock kan ni fortfarande se en skylt på Stora Gatan då vi fortfarande har kvar en lokal som lager samt fikarum.

1994

Sandströms Elfirma köper sin första elbil, en resa mot en hållbarare framtid.

2012

Sandströms Elfirma blir Årets Företag i Sigtuna Kommun.

2016

Sandströms Elfirma firar 100år som elfirma! Detta firas med 100-års jubileum för anställda och kunder.

2018

Samtliga i familjen Sandström jobbar nu i företaget, Magnus, Susanne, Carl & Ebba Sandström tillsammans med ett drygt 15-tal anställda.

2022